Au căzut capete la Centrul Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească (Sănătate.info)

  • 14 Februarie 2019 13:00
Au căzut capete la Centrul Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească (Sănătate.info)

Centrul Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească (CNAMUP) are un conducător interimar, începând de astăzi. Este vorba de Oleg Barbă, care până acum a fost vicedirector al Serviciului de Asistență Medicală Urgență a Municipiului Chișinău. Acesta îl va înlocui pe Alexandru Ghidirimschi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, decizia de a schimba conducătorul după ce o analiză a activității sistemului de medicină urgentă a scos la iveală mai multe deficiențe. Autoritatea în sănătate nu oferă detalii privind neregulile depistate, dar spune că este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP „pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe”.

Ministerul Sănătății a emis un ordin privind exercitarea atribuțiilor funcționale și asigurarea unui management efficient al instituției.

La fel au fost eliberați din funcție vicedirectorul pe planificare și dezvolatre strategică, precum și vicedirectorul pe logistică CNAMUP.

Vom aminti că Serviciul de Urgență a fost acuzat în ultimele luni de mai multe ori că intervine tardiv în acordarea asistenței medicale de urgență, care în consecință s-au soldat cu decesul pacienților. Ultimul caz de rezonanță a vizat un bebeluș de 4 luni, care a decedat la spital, fiind adus prea târziu de ambulanță. Cazul a fost înregistrat în Municipiul Chișinău, iar ambulanța a ajuns la pacient abia peste 2 ore.

Sursa: sanatateinfo.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău