Atletismul are nevoie de reuniuni în Statele Unite, declară Sebastian Coe

  • 16 Mai 2020 16:00
Atletismul are nevoie de reuniuni în Statele Unite, declară Sebastian Coe

Președintele Federației internaționale de atletism, Sebastian Coe, și-a exprimat speranța că Mondialul din 2022, programat în Statele Unite, va da un nou impuls acestei discipline, privată de reuniuni importante în această țară, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Sunteți o putere a atletismului, iar asta de mult timp", a declarat Coe pentru postul american de televiziune NBC Sport.

"Însă trebuie, de asemenea, ca atleții americani să poată avea ocazia să câștige existența și să poată performa în fața unor stadioane pline și a unor audiențe TV puternice în Statele Unite", a adăugat dublul campion olimpic la 1.500 m (în 1980 și 1984).

"În acest moment, Europa este cea care domină. Sper că vom putea vedea din nou meeting-uri în Statele Unite, așa cum aveați în trecut", a subliniat președintele World Athletics.

O singură reuniune americană, cea de la Eugene, în statul Oregon, face parte în prezent din prestigiosul circuit Diamond League, însă prin organizarea Campionatelor Mondiale din 2022, care vor avea loc chiar la Eugene, precum și a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, în 2028, atletismul american ar putea profita de o frumoasă expunere, în opinia lordului Coe.

"Este cu adevărat pentru sportul nostru să avem o prezență și chiar mai mult decât o prezență în State Unite.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău