Atletism: Întreaga conducere a Agenției ruse antidoping a demisionat

  • 17 Decembrie 2015 17:47
Atletism: Întreaga conducere a Agenției ruse antidoping a demisionat

Întreaga conducere a Agenției ruse antidoping (RUSADA) a demisionat, a declarat joi, 17 decembrie, pentru AFP o purtătoare de cuvânt a agenției.

Rusia, acuzată de dopaj organizat, a fost suspendată în noiembrie din toate competițiile internaționale de atletism.

''Toți cei patru conducători ai RUSADA'', inclusiv directorul general al agenției, Ramil Habriev, și nr. 2, Nikita Kamaev, ''au demisionat'', a indicat purtătoarea de cuvânt, fără alte detalii.

''Anna Anțeliovici a fost numită director general interimar'', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, anunțase la începutul lunii decembrie adoptarea de către Rusia și AMA a unei foi de parcurs pentru reformarea sistemului antidoping rus.

O comisie de anchetă independentă mandatată de AMA a publicat la începutul lui noiembrie un raport care a relevat un dopaj organizat în atletismul rus, în cadrul căruia RUSADA a ajutat la ascunderea unor cazuri pozitive implicând atleți ruși. Ulterior, AMA a declarat RUSADA și laboratorul de la Moscova neconforme cu Codul mondial antidoping.

Imediat, Federația internațională de atletism (IAAF) a suspendat Rusia din toate competițiile, deschizând posibilitatea absenței atleților ruși de la următoarele Jocuri Olimpice, de la Rio.

Autoritățile ruse rămân totuși încrezătoare în participarea atleților ruși la JO 2016, elaborând un plan anticriză care să ducă la ridicarea acestei suspendări în următoarele luni.

O comisie de inspecție numită de IAAF va evalua în această perioadă eforturilor făcute de ruși în domeniul antidoping.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău