Atleții moldoveni în cursa pentru medalii la Baku

  • 16 Iunie 2015 17:56
Atleții moldoveni în cursa pentru medalii la Baku

14 sportivi moldoveni evoluează astăzi, 16 iunie, la Jocurile Europene de la Baku.

Lupte libere

Natalia Budu (53 kg) și Svetlana Saenko (75 kg) vor lupta în această după-amiază pentru medaliile de bronz la Baku. Natalia Budu a trecut în optimile categoriei de Violeta Ponomariova din Letonia, iar în sfertui a întrecut-o pe românca Estera Dobre. În semifinale, ea a cedat în fața reprezentantei gazdelor Anzhela Dorogan, astfel că a ajuns să lupte pentru bronz  fiind învinsă de turcoaica Merve Kenger. Svetlana Saenko a învins-o în optimi pe Epp Mae din Estonia, iar în sferturi a pierdut în fața rusoaicei Ekaterina Bukina. În recalificări, însă, Saenko s-a impus în fața polonezei Daria Osocka și a intrat în cursa pentru bronz, urmând să lupte cu Yasemin Adar din Turcia (de la 18.10). Mariana Cherdivară-Eșanu (58 kg) a fost învinsă din primul tur de Valeria Koblova din Rusia.

Kayak-canoe

Canotorul moldovean Oleg Tarnovschi a ocupat, locul 5 în finala probei de canoe individual pe distanța de 200 metri. El a repetat astfel, cea mai bună performanță de până acum a sportivilor moldoveni la Baku, reușită de luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg). Oleg Tarnovschi se clasase marți, 15 iunie, pe locul 7 în cursa de pe distanța de 1000 de metri. Tot astăzi, Natalia Gulco, a participat în cursa individuală de kayak pe distanța de 5000 de metri, dar a fost discalificată. Duminică, 14 iunie, ea a ocupat locul 9 în finala cursei de 500 metri.

Tir cu arcul

Arcașul Dan Olaru s-a calificat de pe locul 32 în proba individuală de tir cu arcul. În runda calificărilor, care s-a disputat în această dimineață, sportivul nostru a obținut la cele două serii de trageri 652 de puncte, rezultat mai slab doar cu 2 puncte decât recordul național pe care l-a stabilit la Jocurile Olimpice de la Londra unde a fost portdrapelul țării. În următoarea rundă, Dan Olaru, locul 67 în ratingul mondial, se va confrunta pe 20 iunie cu polonezul Rafal Wojtkowiak, locul 166 mondial. La individual feminin, Alexandra Mirca a ocupat locul 44 în runda de clasament cu 618 puncte. La 19 iunie, ea o va întâlni în faza eliminatorie următoare, pe ucraineanca Anastasia Pavlova. Dan Olaru și Alexandra Mirca vor evolua și în concursul pe echipe, ei ocupând conform rezultatelor individuale de clasament, locul 18 printre cele 29 de naționale participante.

Tir

La tir cu talere, Alexandru Bîcov a ocupat astăzi, 16 iunie, locul 23 în prima rundă a probei de trap și s-a calificat în faza următoare.

Box

Tot astăzi, doi dintre boxerii noștri, Alexandru Râșcan (52 kg) și Victor Ialîmov (91 kg) au fost eliminați din concurs din primul tur. Alexandru Râșcan a fost învins de britanicul Muhammad Ali, iar Victor Ialîmov a pierdut în fața germanului Albon Pervizaj. 

Taekwondo

Stepan Dimitrov a cedat în prima rundă în fața lui Milos Gladovic (scor 7-8), sârbul fiind declarat învingător după acordarea punctului așa-numit ”de aur” după disputarea unei reprize suplimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău