Atleții moldoveni, clasați în top 8 la JO de la Tokyo, vor primi premii în valoare totală de 4,2 mil. de lei din partea statului

  • 14 August 2021 10:42
Atleții moldoveni, clasați în top 8 la JO de la Tokyo, vor primi premii în valoare totală de 4,2 mil. de lei din partea statului

Sportivii din Rep. Moldova, care s-au clasat printre primii opt în probele la care au evoluat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor beneficia de premii bănești din partea statului, iar cei mai mulți bani vor fi oferiți medaliatului cu bronz Serghei Tarnovschi.

În conformitate cu o hotărâre de Guvern aprobată de fostul executiv încă la data de 16 iunie 2021, canotorul Serghei Tarnovschi ar urma să fie recompensat cu 2 milioane de lei pentru medalia de bronz obținută la Tokyo în cursa individuală pe distanța de 1000 metri.

Alți șapte atleți olimpici s-au clasat pe locurile 5-8 în probele în care au evoluat și vor lua premii de la 200 de mii până la 600 de mii. Astfel, luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (cat.60 kg), care a fost aproape de a obține o medalie de bronz, dar s-a clasat pe locul 5, va primi 600 de mii de lei. Patru sportivi au ocupat locurile 7 la Tokyo și vor primi câte 300 de mii de lei. Este vorba de Anastasia Nichita (lupte, cat.57 kg), Andrian Mardare (atletism, aruncarea suliței), Daniel Cociu și Maria Olărașu (canoe dublu, 500 m.). Pe locurile 8 s-au poziționat cei doi halterofili moldoveni, Marin Robu (cat.73 kg) și Elena Cîlcic (cat.87 kg) care vor fi recompensați cu câte 200 de mii de lei.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) precizează pe site-ul său oficial că și sponsorii lotului național au decis să acorde premii de care urmează să beneficieze atleții clasați în top 10. Amintim că o evoluție relativ bună au avut la Olimpiadă și cei doi judoka, Denis Vieru (cat.66 kg) și Victor Sterpu (cat.73 kg). De notat și evoluția lui Serghei Marghiev care a ocupat locul 12 în finala de la aruncarea ciocanului.

Cei 20 de sportivi moldoveni au evoluat la Tokyo în opt discipline olimpice: atletism (6), caiac-canoe (3), judo (2), haltere (2), lupte (2), natație (2), tir sportiv (1) și tir cu arcul (2).

Rep. Moldova s-a clasat pe locul 86 în clasamentul pe medalii la Olimpiada de la Tokyo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
11
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău