Atenționările Avocatului Poporului în legătură cu scrutinul prezidențial

  • 02 Octombrie 2020 11:06
Atenționările Avocatului Poporului în legătură cu scrutinul prezidențial

În cadrul actualului scrutin prezidențial este deosebit de important ca normele și standardele internaționale de organizare și de desfășurare a alegerilor să fie întru totul respectate, pentru asigurarea unui proces electoral corect și democratic și exercitarea drepturilor fundamentale ale omului, cu precădere a drepturilor civile și politice, atenționează Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai.

Totodată, el a făcut apel la responsabilitate maximă din partea candidaților la funcția de președinte pentru respectarea strictă a măsurilor speciale sanitare din perioada campaniei electorale și pentru a nu expune alegătorii pericolului infectării.

Avocatul Poporului mai atrage atenția asupra asigurării condițiilor necesare pentru realizarea dreptului electoral de către cetățenii moldoveni aflați peste hotare, precum și de către cei domiciliați în raioanele din stânga Nistrului. Este necesară garantarea securității procesului de votare în localitățile aflate în Zona de Securitate și asigurarea monitorizării nestingherite a acestuia de către observatorii naționali și  internaționali, susține Mihail Cotorobai.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău