Atenționare de călătorie în SUA – furtuna tropicală Hillary și stare de urgență în California

  • 21 August 2023 16:41
Atenționare de călătorie în SUA – furtuna tropicală Hillary și stare de urgență în California

Autoritățile din SUA au declarat stare de urgență pentru sudul statului California, din cauza furtunii tropicale Hillary, ce va aduce căderi masive de precipitații și va cauza inundații în zona litorală imediată și în regiunile muntoase californiene., anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Viteza vântului se estimează că va ajunge de circa 50 kilometri pe oră la rafală.

Din cauza intensificării vântului, pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autoritățile americane recomandă cetățenilor care au prevăzute călătorii interne sau internaționale, în perioada de evoluție a acestei furtuni, să mențină legătura cu companiile aeriene ce operează zborurile de pe aeroporturile din California, în vederea obținerii asistenței și rerutării zborurilor, după caz.

Cetățenii români aflați în dificultate din cauza furtunii tropicale Hillary, pot apela linia telefonică de urgență 911 pentru intervenția echipelor de salvare, dacă este necesară. Toate persoanele aflate în zonă sunt sfătuite să urmeze anunțurile și instrucțiunile autorităților locale.

Condiții cu privire la legislația americană privind rambursarea contravalorii biletelor de călătorie și/ sau rerutarea acestora pot fi identificate pe site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american https://www.transportation.gov/individuals/aviation-consumer-protection/flight-delays-cancellations, precum și https://www.transportation.gov/airconsumer/airline-cancellation-delay-dashboard.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău