Atenționare de călătorie | În Grecia se menține risc ridicat de incendii, avertizează Ministerul român de Externe

  • 11 August 2018 10:53
Atenționare de călătorie | În Grecia se menține risc ridicat de incendii, avertizează Ministerul român de Externe

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă grec avertizează că există în continuare un risc ridicat de incendiu (grad 4).

Într-o atenționare de călătorie emisă vineri, MAE precizează că riscul de incendiu se menține ridicat în următoarele regiuni: Grecia Centrală (insulele Evia si Skyros, precum si regiunile Fokida, Fthiotida, Viotia); peninsula Attica; nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); Insulele Ionice (Lefkada, Kefalonia, Zakynthos); vestul Greciei; Peloponez; Macedonia centrală (Halkidiki); Estul Macedoniei și Tracia (insula Thasos).

Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html si http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro și reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătoreste în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău