Atenționare de călătorie în Franța, emisă de MAE de la București în legătură cu protestele „vestelor galbene”

  • 12 Ianuarie 2019 08:27
Atenționare de călătorie în Franța, emisă de MAE de la București în legătură cu protestele „vestelor galbene”

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că mișcarea "vestelor galbene" a continuat în ultima perioadă, iar pe rețelele de socializare au fost lansate noi apeluri la manifestații și blocaje în Paris și alte localități franceze.

În acest context, se recomandă cetățenilor români să monitorizeze evoluția mișcărilor de protest în mass-media franceză, chiar și în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncționalități în activitățile preconizate pentru perioada următoare, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, conform sursei citate, se recomandă consultarea paginii de internet https://www.autoroutes.fr/fr/trafic-en-temps-reel.htm, unde sunt oferite informații despre blocajele din circulație, în timp real.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău