Atenționare de călătorie - deteriorare a situației de securitate în Irak și zona extinsă a Orientului Mijlociu

  • 03 Ianuarie 2020 15:01
Atenționare de călătorie - deteriorare a situației de securitate în Irak și zona extinsă a Orientului Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe de la București recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Irak, având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din această țară.

De asemenea, se recomandă evitarea zonelor în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații.

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze asupra situației de securitate din regiunile în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, disponibile la adresa www.mae.ro/romanian-missions.

Totodată, MAE recomandă insistent cetățenilor români să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmițând coordonatele pentru a putea fi contactați în eventualitatea apariției unei situații de urgență.

Cetățenii români care sunt implicați într-o situație deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numerele de telefon de urgență ale acestora, care se găsesc pe pagina web a MAE: www.mae.ro/romanian-missions, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău