ATENȚIE ȘOFERI! Cei care depășesc viteza vor primi înștiințarea prin poștă

  • 16 Octombrie 2013 13:44
ATENȚIE ȘOFERI! Cei care depășesc viteza vor primi înștiințarea prin poștă

Primele camere de supraveghere a traficului au fost deja instalate în două intersecții din Chișinău, pe strada București intersecție cu Maria Cebotari și pe bulevardul Dacia în zona Aeroportului Vechi, iar în altele 20 sunt efectuate lucrări de montare.

Imaginile vor fi recepționate și procesate la Centrul de Monitorizare și Control al Traficului, care a fost deschis miercuri, 16 octombrie. Astfel, șoferii care depășesc viteza vor primi înștiințarea prin poștă și vor putea achita amenda la bancă sau prin serviciul de plăți electronice MPay. Sistemul de supraveghere video nu este însă, încă omologat, astfel încât amenzile vor putea fi aplicate abia la sfârșitul acestei luni. 

Șoferii care își vor primi amenzile prin poștă vor putea fie să le achite dacă își recunosc vina, fie să meargă la poliție pentru a depune contestații, a declarat directorul Centrului de Monitorizare și Control al Traficului, Dan Chirița. Șoferii vor primi înștiințarea în decurs de 10 zile după încălcare.

În context, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, i-a avertizat pe conducătorii auto să nu accelereze după ca au trecut de intersecțiile monitorizate video, pentru că sistemul de radare acționează la distanță și nu doar într-un singur punct.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a subliniat că monitorizarea video îi va disciplina pe șoferi și va reduce riscurile corupției.

În Chișinău urmează să fie instalate camere video în 41 de intersecții, până la sfârșitul lunii noiembrie, iar proiectul ar putea fi extins la nivel național, după cum au anunțat autoritățile. Cheltuielile au fost acoperite de un grant în valoare de 5 milioane de dolari, oferit de China.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău