Atenție pescari! Interdicție la pescuit

  • 25 Martie 2017 13:55
Atenție pescari! Interdicție la pescuit

Prohibiție la pescuit, începând de sâmbătă, 25 martie și până pe 9 iunie. Potrivit unui ordin al Ministerului Mediului, pescuitul sportiv și cel amator al tuturor speciilor de pești este interzis în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova. Totodată, nu este permisă dobândirea moluștelor, crustaceelor și altor organisme acvatice.

Astfel, începând de sâmbătă, 25 martie și până pe 31 mai este interzis pescuitul în lacul de acumulare Cuciurgan. De la 1 aprilie până la 30 mai este prohibiție la pescuit în râul Prut, de la frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Tețcani, de la barajul nodului hidrotehnic Costești-Stânca până în satul Giurgiulești, în lacul de acumulare Costești-Stânca și în Bălțile Manta. 

De la 1 aprilie până la 9 iunie, se interzice pescuitul din râul Nistru, de la Naslavcea până la Camenca, de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la Palanca și în brațul Turunciuc. De asemenea, este prohibiție la pescuit pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc și Botna, Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăț, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpușna, Sarata, Tigheci, Cogâlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele. În aceeași perioadă, 1 aprilie-9 iunie, nu este permis pescuitul în lacul Cahul și în lacul de acumulare Dubăsari.

În perioada de prohibiție se permite pescuitul specializat al scrumbiei pe fluviul Nistru, de la orașul Criuleni (500 metri aval de podul Chișinău-Poltava) până la satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, inclusiv, cu excepția perioadei migrării în masă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău