Atenție! Patentarii care nu vor ridica ajutorul de șomaj până la sfârșitul lunii, vor rămâne fără bani (bizlaw.md)

  • 15 Iulie 2020 17:29
Atenție! Patentarii care nu vor ridica ajutorul de șomaj până la sfârșitul lunii, vor rămâne fără bani (bizlaw.md)

Deținătorii de patentă cărora li s-a stabilit ajutorul de șomaj în perioada stării de urgență trebuie să ridice banii până în data de 30 iulie. Ulterior, sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul CNAS și nu vor mai fi direcționate către deținătorii de patentă. Un anunț în acest sens a fost făcut de Casa Națională de Asigurări Sociale, scrie bizlaw.md

Informația privind titularii care dețin patente valabile și persoanele fizice subiecți ai impunerii conform cap. 102 și 103 din Titlul II al Codului fiscal nr. 1163/1997 care desfășoară activități în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în piețele și centrele comerciale care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020 în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, au fost selectați conform sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat.

Ajutorul de șomaj unic se plătește de către Casa Națională de Asigurări Sociale, conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova. Iar în cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de șomaj unic se transferă la oficiul poștal.

Potrivit Direcției generale finanțe, CNAS a transferat 6,3 mln lei pentru 3.867 beneficiari de această prestație. Sursa de finanțare a ajutorului de șomaj este bugetul de stat. Totodata, Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat 8,2 milioane lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5.005  șomeri asigurați, care la fel își pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

Sursa:bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău