Atentatul din Pakistan | Autoritățile anunță un nou bilanț al persoanelor decedate și rănite

  • 12 Aprilie 2019 14:10
Atentatul din Pakistan | Autoritățile anunță un nou bilanț al persoanelor decedate și rănite Agerpres

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar alte 48 rănite vineri în explozia unei bombe, atac revendicat de talibanii pakistanezi, într-o piață din Quetta, capitala Balucistanului, cea mai instabilă regiune din Pakistan, a anunțat un ministru al provinciei, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Conform ministrului de Interne din Balucistan, Zia Ullah Langu, care a comunicat noul bilanț, două dintre victime sunt copii.

Șeful poliției provinciale menționase anterior 16 morți și 30 de răniți. Opt dintre persoanele decedate erau din minoritatea șiită hazara, iar printre victime se numără și un membru al forțelor de securitate.

O facțiune a talibanilor pakistanezi a revendicat atacul, realizat, potrivit acesteia, în colaborare cu gruparea extremistă sunită Lashkar-e-Jhangvi, responsabilă cu numeroase atacuri contra șiiților din Pakistan. Lashkar-e-Jhangvi nu a revendicat totuși direct atentatul.

În iulie anul trecut, 149 de oameni au murit într-un atentat în această provincie la un miting de campanie din cadrul alegerilor generale, în cel mai grav atac din istoria țării.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău