Atentatele de la Paris. Teroriștii mai aveau un proiect

  • 25 Noiembrie 2015 09:32
Atentatele de la Paris. Teroriștii mai aveau un proiect

Apar informații noi în ancheta privind atacurile de la Paris, soldate cu 130 de morți, dintre care doi români.

La zece zile de la atentatele care au însângerat capitala Franței, anchetatorii au descoperit că teroriștii mai aveau un proiect: să atace cartierul financiar La Défense, transmite Digi24.

Procurorul general al Hexagonului a anunțat că organizatorul atacurilor, Abdelhamid Abaaoud, a trecut prin locurile tragediei imediat după ce au fost comise atentatele.

„Unele informații ne dau de înțeles că cei doi teroriști, Abaaoud și bărbatul descoperit cu el în apartamentul din Saint-Denis, pregăteau un atentat care consta în faptul că cei doi urmau să se arunce în aer miercuri, 18 noiembrie, sau joi dimineața, 19 noiembrie, în cartierul La Defense”, a anunțat Francois Molins, procurorul general al Franței.

Procurorii știu acest lucru pentru că semnalul telefonului său a fost detectat în preajma restaurantelor atacate, dar și în fața sălii de concerte Bataclan. În plus, autoritățile franceze spun că dețin date concrete care arată că teroristul pregătea noi atentate în cartierul financiar al Parisului. În cele din urmă, presuspusul terorist a fost neutralizat în asaltul din cartierul Saint-Denis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău