Atentate cu bombă în două autobuze, la Kabul

  • 02 Iunie 2021 11:04
Atentate cu bombă în două autobuze, la Kabul Puterea.ro

Două bombe care au explodat în două autobuze din capitala afgană, Kabul, au provocat moartea a cel puțin 12 civili, au declarat miercuri oficiali din cadrul serviciilor de securitate, acestea fiind cele mai recente dintr-o serie de astfel de atacuri din ultimele săptămâni, în timp ce forțele militare străine se retrag din țară.

Ambele atacuri au avut loc marți seară în zona de vest a capitalei, unde trăiește cea mai mare parte a comunității șiite, o minoritate religioasă din Afganistan vizată în trecut de grupuri militante precum Statul Islamic, au spus oficialii. Ferdaws Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că ambele autobuze transportau pasageri când s-au produs exploziile care au ucis cel puțin 12 persoane și au rănit încă 10. Poliția a demarat o anchetă, a spus el. Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru atentate.

Guvernul îi învinuiește de obicei pe talibani pentru astfel de atacuri. Violențele au luat brusc amploare de când autoritățile de la Washington și-au anunțat planurile de a retrage toate trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie. Aproape 1.800 de civili afgani au fost uciși sau răniți în primele trei luni ale anului 2021, în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și insurgenții talibani, în pofida eforturilor de încheiere a unui acord de pace, se afirmă într-un raport ONU de luna trecută.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău