Atentate ar fi fost planificate în marile orașe europene în perioada sărbătorilor: Catedrala din Köln, percheziționată, mai multe persoane arestate

  • 24 Decembrie 2023 12:05
Atentate ar fi fost planificate în marile orașe europene în perioada sărbătorilor: Catedrala din Köln, percheziționată, mai multe persoane arestate

Mai multe persoane suspectate că plănuiau atacuri în perioada sărbătorilor au fost arestate în Austria și Germania, potrivit ziarului german Bild, citat de AFP.

Poliția germană a anunțat sâmbătă seara că efectuează percheziții în catedrala din Köln (vestul orașului) cu ajutorul câinilor, în urma unui "avertisment de pericol" emis pentru noaptea de Anul Nou, scrie news.ro.

"Chiar dacă informațiile se referă la ajunul Anului Nou, începând din această seară vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura siguranța vizitatorilor la catedrală în ajunul Crăciunului", a declarat șeful poliției din Köln, Michael Esser, citat într-un comunicat.

După slujba de seară și "de comun acord cu responsabilul cu securitatea capitlului catedralei", catedrala a fost percheziționată cu câini speciali dresați în acest sens, a precizat poliția.

"Duminică, toți vizitatorii vor fi supuși unui control înainte de a intra în lăcașul de cult", se arată în comunicat. "Poliția recomandă oamenilor să nu aibă genți la ei și să ajungă devreme la slujbă", a adăugat acesta.

Cotidianul german Bild relatează pe site-ul său că serviciile de securitate din Austria, Germania și Spania au primit indicii că un grup islamist plănuiește mai multe atacuri în Europa, posibil în noaptea de Anul Nou și de Crăciun.

Potrivit ziarului, țintele acestor atacuri ar putea fi slujbele de Crăciun din Köln, Viena și Madrid.

În cursul serii, poliția din Köln și Viena a indicat că își intensifică măsurile de securitate din cauza unei posibile amenințări.

De asemenea, ziarul susține că primele arestări efectuate de forțele speciale au avut loc sâmbătă la Viena, precum și una în Germania.

Potrivit agenției germane de presă DPA, gruparea islamistă ar putea avea legătură cu gruparea teroristă Statul Islamic din Khorassan, care este activă în Asia Centrală și de Sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău