Atentat terorist în centrul Ankarei, cu câteva ore înainte de discursul din Parlament al lui Erdogan

  • 01 Octombrie 2023 13:43
Atentat terorist în centrul Ankarei, cu câteva ore înainte de discursul din Parlament al lui Erdogan

Ministrul turc de Interne a spus că doi teroriști au efectuat un atac cu bombă în apropiere de Parlamentul din Ankara, un atacator a murit în explozie, iar celălalt a fost „neutralizat”, relatează TRT, scrie defenseromania.ro.

Presa turcă a raportat anterior o explozie în apropierea clădirilor Parlamentului și ministerului. A fost un atac terorist, a anunțat ministrul Ali Yerlikaya. Doi teroriști într-un vehicul militar au apărut în jurul orei 9:30 în fața intrării în Direcția Generală de Securitate a Ministerului nostru de Interne și au comis atacul, a spus Yerlikaya. Doi polițiști au fost răniți ușor, a adăugat ministrul. Al Jazeera scrie că sunt atacatori sinucigași.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce.

Până în acest moment atentatul nu a fost revendicat. Explozia puternică s-a auzit pe o distanță de câțiva kilometri.

Reportera Al Jazeera, Sinem Koseoglu, care relatează de la Istanbul, a spus că este prea devreme pentru a spune cine se află în spatele atacului de la Ankara. Reportera reamintește că în istoria recentă a țării, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) aflat  în afara legii și alte grupuri de stânga au efectuat atacuri similare, adică în zonele turistice și în centrele orașelor. Ea a adăugat că forțele de securitate au „desfășurat recent operațiuni împotriva ISIL și au capturat membri ISIL despre care spun că pregătesc atacuri”.

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiștii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic.

Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu șase morți și 81 de răniți, nu a fost revendicat, și a fost atribuit PKK de către autorități, scrie Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău