Atentat sinucigaș soldat cu cinci răniți asupra unei mașini de poliție în centrul capitalei Tunisiei

  • 27 Iunie 2019 14:22
Atentat sinucigaș soldat cu cinci răniți asupra unei mașini de poliție în centrul capitalei Tunisiei

Un kamikaze s-a aruncat în aer joi în fața unei mașini de poliție pe principalul bulevard din Tunis, doi civili și trei polițiști fiind răniți, relatează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit France Presse, pe șosea pot fi văzute fragmente de corpuri în apropierea mașinii de poliție atacate, pe bulevardul Bourguiba, principalul din capitală, aflat în apropierea orașului vechi.

Potrivit Ministerului de Interne, bilanțul atentatului sinucigaș din Tunis este de cinci răniți, trei polițiști și doi civili.

Cu puțină vreme în urmă Ministerul de Interne a anunțat că alte patru persoane au fost rănite într-un al doilea atentat care a vizat o cazarmă a Gărzii naționale.

În ultimii ani, Tunisia s-a confruntat cu mai multe atacuri ale militanților islamiști, cele mai multe revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic, notează DPA.

În martie 2015, 21 de turiști și un polițist au fost uciși când bărbați înarmați au deschis focul în Muzeul Bardo din Tunis.

Trei luni mai târziu, 38 de turiști, majoritatea britanici, au fost uciși într-un atac terorist pe plaja unui hotel din orașul de coastă Sousse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău