Atentat Paris | Salah Abdeslam va fi încarcerat în nordul Franței în timpul procesului său din Belgia

  • 13 Decembrie 2017 09:37
Atentat Paris | Salah Abdeslam va fi încarcerat în nordul Franței în timpul procesului său din Belgia

Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor care au comis atentatele de la Paris și Saint-Denis din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți, va fi încarcerat în centrul penitenciar de la Vendin-le-Vieil, în nordul Franței, în timpul procesului său de la Bruxelles, transmite France Presse.

Abdeslam urmează să fie judecat în capitala belgiană în perioada 18 — 22 decembrie pentru un incident armat din Bruxelles petrecut înaintea arestării sale.

El va fi deținut în 'aceleași condiții de detenție ca la Fleury-Mérogis', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției, Youssef Badr, fără a confirma sau a infirma numele închisorii.

El a evocat totuși 'un centru penitenciar francez din apropiere de Belgia'.

Salah Abdeslam, cetățean francez de origine marocană în vârstă de 28 de ani, este în prezent încarcerat la închisoarea Fleury-Mérogis în condiții extrem de stricte, la izolare și sub supraveghere video permanentă.

Menținerea detenției pe teritoriul francez va permite 'să se adapteze în timp real la evoluțiile posibile ale procedurii de judecată în Belgia', a explicat Badr.

La 15 martie 2016, Abdeslam a fost implicat într-un schimb de focuri de armă cu poliția din Bruxelles, cu trei zile înaintea arestării sale, după patru luni de urmărire. În acel incident au fost răniți trei polițiști belgieni, iar un jihadist algerian care locuia în același apartament cu Salah Abdeslam la Bruxelles a fost ucis. Abdeslam și încă un complice au reușit să scape folosind o altă ieșire.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău