ATENTAT în Somalia: Cel puțin 30 de morți și 60 de răniți

  • 29 Februarie 2016 11:10

Cel puțin 30 de persoane au fost ucise și 60 rănite într-un dublu atentat cu bombă care s-a produs duminică la Baidoa, în sud-vestul Somaliei, revendicat de militanții islamiști shebab, informează Agerpres.

'Cifra oficială este de 30 de morți, toți civili, și de 61 de răniți, dintre care 15 grav', a declarat pentru AFP Abdurashid Abdulahi, guvernatorul provinciei Bay.

O primă mașină-capcană a explodat în fața unui restaurant popular dintr-un cartier frecventat din capitala regională, situată la circa 200 de km nord-vest de Mogadiscio. Apoi, un kamikze și-a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în mijlocul oamenilor care fugeau de la locul primului atentat.

'Explozia s-a produs într-o zonă extrem de populată', a explicat un ofițer de poliție, Abdirahman Ibrahim. Un alt polițist, Abdi Hared, a precizat că au avut loc două explozii, una a unei mașini-capcană, iar alta a unor explozibili detonați de un kamikaze.

Exploziile, de o violență extremă, au distrus acoperișurile unor imobile din apropiere, au pulverizat mașinile din jur și au împrăștiat fragmente de corpuri umane, de mese și de scaune pe întreaga stradă.

Acest dublu atentat a fost revendicat de militanții islamiști shebab, afiliați rețelei Al-Qaida. 'Mujahedinii au dus la bun sfârșit două explozii puternice la Baidoa, care au vizat restaurante unde erau reuniți membri ai administrației apostate din sud-vest, mai mulți soldați și oficiali fiind uciși', au indicat ei într-un comunicat.

Administrația regională din Baidoa este protejată de trupe ale forței Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care dispune de 22.000 de militari și care susține guvernul fragil somalez.

Este al doilea atentat în 48 de ore comis de islamiștii shebab. Vineri seară, ei au atacat un hotel și o grădină publică din Mogadiscio, omorând cel puțin 14 persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău