Atentat în Afganistan: Cinci persoane au fost ucise

  • 14 Mai 2015 08:41
Atentat în Afganistan: Cinci persoane au fost ucise

Cinci persoane, printre care un american, și-au pierdut viața miercuri seară la Kabul într-un atac comis de indivizi înarmați într-un complex rezidențial frecventat de străini unde avea loc un concert de muzică afgană.

După aproape șapte ore de asediu, poliția l-a împușcat în jurul orei 02.00 (miercuri, 21.30 GMT) pe ultimul dintre cei trei agresori, potrivit adjunctului șefului poliției, Sayed Gul Agha Rohani.

La scurt timp, șeful poliției din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, a prezentat bilanțul în fața reprezentanților presei. 'Cinci persoane au fost ucise, iar cinci au fost rănite - printre care străini și afgani - în atacul asupra reședinței Park Palace', a spus Rahimi, după care a adăugat că '54 de persoane au fost salvate'.

'Încercăm să descoperim circumstanțele în care a avut loc atacul. Avem nevoie să facem mai multe investigații', a adăugat Abdul Rahman Rahimi.

Potrivit adjunctului, agresorii au fost în număr de trei. Comandantul poliției a fost însă mai prudent, afirmând că pentru moment numai unul dintre agresori a fost identificat.

Mai devreme în cursul nopții, ambasada SUA la Kabul a anunțat moartea unui cetățean american. 'Putem confirma informațiile potrivit cărora un cetățean american a fost ucis în atacul asupra unui complex rezidențial la Kabul', a declarat purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Monica Cummings.

Alți cetățeni străini se află, de asemenea, printre victime.

Într-un scurt comentariu pe Twitter, ambasadorul Indiei în Afganistan, Amar Sinha, a scris: 'Din nefericire, sunt victime de naționalitate indiană printre altele'.

Miercuri, în primele ore ale serii, trei indivizi înarmați au pătruns în complexul rezidențial Park Palace și au deschis focul.

În interior se aflau zeci de persoane prezente la un concert organizat miercuri seară, a informat conducerea poliției.

În noaptea de miercuri spre joi, atacul nu fusese încă revendicat.

Potrivit șefului poliției din Kabul, cei trei agresori purtau veste cu explozivi, dar nu au reușit să facă uz de acestea înainte de a fi împușcați.

Park Palace, situat în centrul capitalei afgane, este un complex rezidențial utilizat în special de agenții umanitare străine.

Mai multe personalități străine se aflau în interior, 'în principal cetățeni indieni și turci', potrivit unui responsabil al serviciilor de securitate, citat de AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău