ATENTAT dejucat în Franța: Suspecții voiau să decapiteze un militar

  • 16 Iulie 2015 13:56
ATENTAT dejucat în Franța: Suspecții voiau să decapiteze un militar

Suspecții arestați în Franța în cazul unui complot terorist plănuiau să decapiteze un militar francez de rang înalt și să publice pe Internet înregistrarea video cu execuția, potrivit unei surse apropiate anchetei, transmite Mediafax.ro.

 Forțele de securitate franceze au dejucat săptămâna aceasta un atentat care viza obiective militare din Franța, arestând patru persoane al căror lider are legături cu jihadiști aflați în detenție, a anunțat miercuri ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Cei patru suspecți au vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, fiind reținuți în diferite zone ale Franței, iar unul dintre ei este un fost militar, a precizat ministrul.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de site-ul TheLocal.fr, cei patru suspecți intenționau să filmeze decapitarea unui militar francez de rang înalt și să posteze înregistrarea pe Internet.

Cazeneuve a precizat că nu a fost stabilită o legătură între atentatul dejucat și cele două explozii produse marți de la o uzină petrochimică din apropiere de Marsilia. Ministrul a informat Camera inferioară a Parlamentului că cele două explozii par să fi fost un "act criminal", dar anchetatorii nu au stabilit încă motivul.

Oficialii au descoperit dispozitive care ar fi putut provoca deflagrațiile de marți, care au declanșat un incendiu de proporții la uzină. Procurorii au afirmat că un dispozitiv exploziv a fost găsit într-o a treia cuvă la uzină, dar acesta nu a declanșat o explozie majoră.

Anunțul intervine în contextul în care Franța este în stare de alertă după ce 17 persoane au fost ucise în atacurile teroriste din ianuarie.

Luna trecută, un bărbat care ar avea legături cu gruparea Stat Islamic și-a decapitat șeful și i-a agățat capul de gardul unei uzine chimice, unde a încercat să comită un atac.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău