Atentat cu mașină-capcană în Afganistan, la o zi după începerea retragerii militarilor NATO. Cel puțin 21 de morți și 90 de răniți

  • 01 Mai 2021 15:35
Atentat cu mașină-capcană în Afganistan, la o zi după începerea retragerii militarilor NATO. Cel puțin 21 de morți și 90 de răniți

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și 90 rănite vineri, în estul Afganistanului, într-un atac cu vehicul capcană pe care autoritățile afgane l-au atribuit talibanilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Președintele afgan Ashraf Ghani i-a acuzat pe talibani că sunt responsabili de acest atac.

Atacul, care a avut loc la o zi după începerea retragerii soldaților NATO din Afganistan, s-a produs în capitala provinciei Logar (est).

Clădirea vizată a fost reședința guvernatorului provinciei Logar, dar acum era utilizată ca motel. În momentul atacului, în clădire erau zeci de absolvenți de liceu care urmau să susțină examene de admitere la facultăți. În urma exploziei, o parte a imobilului s-a prăbușit, potrivit Mediafax.

Atentatul intervine în contextul în care Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică urmează să retragă trupele din Afganistan. Aliații au decis la jumătatea lunii aprilie să înceapă retragerea contingentelor până la 1 mai. Talibanii au intensificat atacurile mortale împotriva poliției și a soldaților afgani de la anunțarea încheierii misiunii NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău