Atentat Bruxelles: Stația de metrou Maelbeek va fi redeschisă

  • 22 Aprilie 2016 13:23
Atentat Bruxelles: Stația de metrou Maelbeek va fi redeschisă

Stația de metrou Maelbeek, țintă, alături de aeroportul internațional Zaventem, a atentatelor din 22 martie de la Bruxelles, va fi redeschisă luni, 25 aprilie, călătorilor.

Stația de metrou va fi redeschisă la o lună de la atacul unui kamikaze, care a detonat o bombă în stația aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituții europene, notează cotidianul Le Soir.

Informația este transmisă și de site-ul postului public de televiziune belgian RTBF, care precizează că, la nivelul infrastructurii, stația nu a suferit daune prea importante, iar stabilitatea "nu a fost afectată".

Odată cu redeschiderea stației, un loc de aducere aminte va fi creat, călătorii putând să lase pe acesta un cuvânt sau un desen care să exprime ceea ce simt.

Le Soir mai arată că astăzi, la fix o lună de la atentatele din Bruxelles, stația Maelbeek va fi vizitată de comisia parlamentară de anchetă creată ca urmare a evenimentelor din 22 martie, care își va inaugura astfel lucrările.

Atentatele de la Bruxelles, comise la aeroport și în stația de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău