Atelierul de pictură pentru copii „Culorile păcii”, organizat la Parlament

  • 22 Septembrie 11:03
Atelierul de pictură pentru copii „Culorile păcii”, organizat la Parlament

De Ziua Internațională a Păcii, un grup de copii au redat pacea în culori în cadrul atelierului de pictură „Culorile păcii”, organizat la Parlament. Evenimentul a fost facilitat de artista plastică Valeria Barbas și a fost găzduit de Muzeul instituției parlamentare.

43 de copii din Republica Moldova și Ucraina au pictat împreună un tablou de pace pe pânză. Ghidați de pictorița Valeria Barbas, micii artiști au ales culorile, care, în viziunea lor, sunt simboluri ale păcii. Pictura urmează a fi expusă, în zilele următoare, la Muzeul Național de Artă a Moldovei.

„Ne bucurăm că ușile sunt deschise pentru copii la Parlamentul Republicii Moldova. Copiii din Moldova și Ucraina au pictat astăzi împreună și această comuniune, prietenie a dat roade în sens artistic”, a menționat pictorița Valeria Barbas.

Evenimentul a fost organizat de Parlament cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în 1981 și în contextul Săptămânii deschiderii parlamentare.

Amintim că, la începutul lunii iunie, Parlamentul a găzduit o expoziție de desene ale copiilor refugiați din Ucraina, cu genericul ”Casa mea”. Expoziția a surprins culorile și emoțiile războiului, văzute de copiii refugiați, care la fel au fost ghidați de pictorița Valeria Barbas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
23
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău