Atavismul mizantrop. Op-Ed de Victor Pelin

  • 10 Mai 2022 08:24
Atavismul mizantrop. Op-Ed de Victor Pelin

„Astfel, cu ocazia zilei de 9 mai ei au fost felicitați de Comitetul Central al Partidului Muncii din Coreea de Nord. Așa ne încredințăm că în Coreea de Nord există clasă muncitoare, deci și viitor luminos. Farmecul situației constă și în faptul că Coreea de Nord susține în forurile internaționale agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care o fac dragă și mai mult pentru comuno-socialiștii moldoveni...”

Falsificatorii au luat-o... cu prăjina înainte

Ziua victoriei în cel de al Doilea război mondial este, din păcate, utilizată și în scopuri propagandistice. De 9 mai liderii Blocului comuniștilor și socialiștilor (BCS) au decis să sfideze legea, purtând ostentativ așa-zisa panglică Sf. Gheorghe, unul din însemnele agresiunii militare rusești împotriva Ucrainei. Pentru a-și justifica nelegiuirea liderii comuno-socialiști au recurs la falsuri și distorsionări. Pentru a fi credibili, au recurs ca de obicei la șiretlicuri – au luat-o... cu prăjina înainte, insistândSă nu permitem nimănui să rescrie istoria și să denatureze adevărul istoric!

De fapt, cei mai periculoși falsificatori ai istoriei nu sunt cei care spun minciuni, aceștia sunt ușor de identificat și scoși la iveală, ci cei care proliferează jumătăți de adevăruri, rup faptele din contextul istoric pentru a-și fundamenta falsurile. Printre aceștia se regăsesc și comuno-socialiștii moldoveni, care pe fundalul invaziei rusești în Ucraina nu au curajul să recunoască deschis că susțin agresiunea, promovând simbolurile acesteia, ci încearcă să utilizeze tot felul de aluzii aiurite. În consecință, în postările oficiale ale comuno-socialiștilor despre lecțiile istoriei minciunile și jumătățile de adevăr curg gârlă. 

Să vezi și să nu crezi, falsificatorii insinuează că “Atavismul mizantrop și dorința de a stabili o nouă ordine mondială sunt încă vii. Și asta ne impune pe noi, succesorii cauzei învingătorilor, să avem o abordare, să păstrăm memoria istorică și s-o materializăm în fapte concrete”. Patetic spus, dar cine sunt de fapt purtătorii atavismului mizantrop? Nimeni alții decât propagandiștii, care îi asigurau pe cetățenii ruși că Ucraina va fi înfrântă în două zile, atribuindu-i lui Vladimir Putin sarcini mesianice: “Putin personal va fi fondatorul noii ordini mondiale”. Nu doar propagandiștii excelează în exercițiile lor mizantrope, ci și mediul academic rusesc, care deja de mult timp publică lucrări de genul RUSIA, CHINA și noua ordine mondială: teorie și practică. În practică, vedem actualmente ce se întâmplă în Ucraina, iar în teorie se încercă implicarea Chinei în proiectul anti-globalist rusesc. Problema e că China pledează constant în favoare globalismului, și nu prea se încadrează în proiectul atavismului mizantrop. Rămâne să vedem ce va ieși din aventura putinistă.  

Mostre de minciuni și semi-adevăruri

Culmea este că falsificatorii comuno-socialiști își permit să dea sentințe: “Lecțiile istoriei din ultimele șapte decenii, din mai 1945, în mod paradoxal, nu au fost însușite. În statele autointitulate democratice aceste lecții sunt respinse, calomniate și date peste cap”. Asta se afirmă în contextul cuvântării de la Fulton a lui Winston Churchill, care ar fi pus începutul războiului rece. De fapt, războiul rece a devenit inevitabil după ce acțiunile URSS în privința Iranului, Greciei și Turciei au fost interpretate de aliații Occidentali drept ca o încercare de a depăși cadrul acordului de la Yalta. S-a dovedit că planurile expansioniste sovietice nu au dispărut după cel de al Doilea război mondial, manifestându-se la fel ca și înaintea acestuia, dovadă fiind excluderea URSS din Liga Națiunilor. Dacă a avut sau nu dreptate Winston Churchill putem judeca după cele întâmplate în Republica Democrată Germană, în 1953, Ungaria – 1956, Cehoslovacia – 1968, Polonia – 1981. Răspunsul final l-am primit după colapsul regimurilor comuniste din Europa și aderarea de bună voie și nesilite de nimeni la NATO și Uniunea Europeană a majorității statelor ex-comuniste.

O altă perlă a propagandei comuno-socialiste mincinoase este că “marele capital al Europei și a Statelor Unite a sponsorizat și alimentat mișcarea nazistă în opoziție cu valul comunist - așa că astăzi oligarhia mondială, corporațiile transnaționale, prin mijlocirea serviciilor speciale, hrănesc în culise și uneori enclave militarizate, unde se instituie ordinea obscură a terorii, etc”. Înainte de a face declarații gratuite și mincinoase, propagandiștii comuno-socialiști ar face bine să consulte documente. Dacă ar face acest lucru, ar descoperi că anume industriașii americani și germani au avut contribuția determinantă în industrializarea URSS, cu mult timp până la accederea naziștilor la guvernare în Germania, iar acest fapt a stat la baza edificării complexului militar sovietic, care a transformat URSS în supraputere militară. În privința serviciilor secrete care clocesc enclave militariste, păi, de asta se ocupă necontenit anume Rusia, care a clocit enclave separatiste în Abhazia, Crimeea, Donbass, Crimeea, Osetia de Sud, Transnistria. Actualul război din Ucraina nu este altceva decât noua fază a războiului din Donbass, pus la cale și înfăptuit de cetățeni ai Federației Ruse – Ghirkin, Borodai, Motorola, Ghivi etc., cu armamente aduse ilegal din Rusia. Roadele acestei activități prodigioase sunt caracterizate de către teroristul Ghirkin, care apreciază adecvat regimurile separatiste din Donbass  -  “8 ani în Donbass s-a construit o rezervă de rahat, în loc de o vitrină a lumii rusești!”. Acesta este adevărul adevărat.  

Ura comuno-socialiștilor față de Uniunea Europeană, creată după cel de al Doilea război mondial, nu are limite: “Așa-numitul Al Treilea Reich a devenit timp de aproape un deceniu prototipul însăși al Uniunii Europene, care astăzi, aproximativ pe același ton ca atunci, își permite să indice cum ar trebui să se comporte „sub-statele”, ce legi să adopte, cu cine să prietenească, cu care să se dușmănească”. În primul rând, ideea Statelor Unite ale Europei are o istorie de cel puțin o jumătate de mileniu. Printre marii gânditori care au prezis unirea statelor europene a fost și filozoful Immanuel Kant, care a dezvoltat conceptul păcii eterne – “o federație de state libere, aranjându-și diferendele fără a recurgere la război”. În al doilea rând, nu încape îndoială că comuno-socialiștii, în pofida realităților existente, mai cred în previziunile lui Marx și Lenin despre pauperizarea continuă a clasei muncitoare, care va crea condițiile pentru izbucnirea revoluției comuniste mondiale - cea mai brutală idee globalistă. De fapt, Lenin visa la Statele Unite ale Lumii, peste 120 de ani după Kant, în 1915, el a ajuns la concluzia că lozinca Statelor Unite ale Europei este greșită.

În circumstanțele menționate, adevărul trist, constatat de comuno-socialiștii moldoveni, este că nu doar Zemșarnaya Respublika Sovetov este imposibilă, dar și că în Republica Moldova nu mai există muncitorirespectiv nici clasă muncitoare. Așa devine evidentă absurditatea existenței pretinselor partide ale clasei muncitoare, precum sunt cele ale comuno-socialiștilor, în lipsa subiectului al cărui drepturi trebuie aparate și promovate. De aici se trage și ura viscerală față de procesele din lumea liberă, necomunistă. 

Prietenii adevărați se cunosc din aspirațiile pentru viitorul luminos  

În pofida situației extrem de triste pentru comuno-socialiștii moldoveni, există și vești bune pentru aceștia. Astfel, cu ocazia zilei de 9 mai ei au fost felicitați de Comitetul Central al Partidului Muncii din Coreea de Nord. Așa ne încredințăm că în Coreea de Nord există clasă muncitoare, deci și viitor luminos. Farmecul situației constă și în faptul că Coreea de Nord susține în forurile internaționale agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care o fac dragă și mai mult pentru  comuno-socialiștii moldoveni.

Sursa IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău