Atașatul de securitate internă al Ambasadei Franței la București, responsabil pentru Republica Moldova, decorat la MAI cu medalia „Pentru Cooperare”

  • 06 Iulie 2022 17:58
Atașatul de securitate internă al Ambasadei Franței la București, responsabil pentru Republica Moldova, decorat la MAI cu medalia „Pentru Cooperare”

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, s-a întâlnit astăzi, 6 iulie, cu atașatul de securitate internă al Ambasadei Franței la București, responsabil pentru Republica Moldova și România, colonelul Patrick Chabrol, în contextul încheierii mandatului său. Cu acest prilej, Serghei Diaconu i-a conferit atașatului de securitate internă, medalia „Pentru Cooperare” a MAI, în semn de recunoștință pentru consolidarea cooperării interinstituționale și profesionale la nivel național, regional și internațional, contribuția la intensificarea colaborării bilaterale și extinderea parteneriatului moldo-francez în domeniul afacerilor interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, oficialii au trecut în revistă cele mai importante realizări obținute pe paliera de cooperare operațională pe perioada delegării, precum și au stabilit pașii următori pentru intensificarea conlucrării moldo-franceze în domeniul afacerilor interne.

Secretarul general a apreciat parteneriatul existent ca fiind unul eficient și remarcabil, cu rezultate frumoase și benefice, care vor duce la creșterea nivelului de siguranță în societate. 

„Dorim să intensificăm cooperarea operațională, prin pregătirea unui Plan de cooperare aprofundat cu partea franceză, să sporim reziliența securității prin centura de siguranță și să luptăm împreună împotriva criminalității organizate, în contextul situației regionale. Suntem dornici să primim cele mai bune practici, cunoștințe și schimburi de informații în acest sens”, a menționat Serghei Diaconu. 


„Cred că am reușit în acești 3 ani de mandat să obținem un nivel înalt de cooperare între instituții. Avem o dezvoltare frumoasă a conlucrării noastre cu toate structurile MAI pe paliera operațională și suntem deschiși să continuăm în același regim”, a conchis colonelul Patrick Chabrol. 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău