Atacurile teroriste afectează turismul în Europa

  • 27 Iulie 2016 08:53
Atacurile teroriste afectează turismul în Europa

Atacurile teroriste din Belgia, Franța și Germania, afectează turismul în Europa, inclusiv în țările care până acum nu au fost ținte. În Olanda numărul vizitatorilor a scăzut cu aproape zece la sută.

La începutul anului primarul din Amsterdam invita turiștii să se îndrepte și spre Rotterdam, capitala olandeză fiind sufocată de numărul extrem de mare de turiști. Însă numărul acestora a început să scadă după atacurile teroriste din martie din Bruxelles, spun turoperatorii olandezi.

În special parcurile de distracții, muzeele și excursiile pe apă înregistrează un număr mult mai mic de vizitatori pentru această perioadă a anului. Turiștii din Japonia și SUA își anulează cel mai des vacanțele în Olanda și în Europa, în general, după fiecare atac terorist. Olanda își menține nivelul de alertă substanțial, ultimul înainte de cel maxim critic. Acesta înseamnă că un atac terorist este posibil, însă nu există dovezi concrete că un astfel de atac este în pregătire.

O analiză a consiliului mondial pentru turism arată că pentru zonele afectate este nevoie de mai mult de un an pentru a-și reveni după atacurile teroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău