Atacul cu drone din Arabia Saudită: Putin propune Riadului să achiziționeze rachete rusești

  • 17 Septembrie 2019 09:08
Atacul cu drone din Arabia Saudită: Putin propune Riadului să achiziționeze rachete rusești

Președintele Vladimir Putin a propus luni Arabiei Saudite să achiziționeze un sistem de rachete fabricat în Rusia pentru a-și apăra teritoriul, după atacurile cu drone care i-au vizat instalațiile petroliere la sfârșitul săptămânii, informează AFP.

"Suntem pregătiți să ajutăm Arabia Saudită pentru ca ea să își poată proteja teritoriul. Am putea să o facem în același mod în care Iranul a făcut-o, cumpărând sistemele de rachetă rusești S-300 și în același mod în care Turcia a procedat deja prin cumpărarea sistemelor de rachete rusești S-400", a declarat președintele Vladimir Putin la Ankara. Aceste arme "vor proteja cu siguranță orice situri de infrastructură în Arabia Saudită".

Coaliția din Yemen condusă de Arabia Saudită a afirmat luni că armele utilizate în acest atac revendicat de rebelii yemeniți houthi au fost fabricate în Iran.

Rusia a chemat luni comunitatea internațională "să nu tragă concluzii pripite" după acest atac."Facem apel la toate țările să se abțină de la orice acțiune sau concluzie pripită care să agraveze situația, ci dimpotrivă, să mențină o line care va contribui la calmarea sa" a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău