Atacatorul de la Aeroport va fi înmormântat în țara sa natală. MAEIE: Rudele au inițiat procedurile de repatriere

  • 05 Iulie 2023 17:20
Atacatorul de la Aeroport va fi înmormântat în țara sa natală. MAEIE: Rudele au inițiat procedurile de repatriere

Rustam Așurov, atacatorul care i-a împușcat mortal pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe agentul de securitate aeroportuară Igor Ciofu, va fi înmormântat în Tadjikistan, țara sa natală. Inoformația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Filip Cojocaru, care a precizat că rudele acestuia au inițiat deja procedurile de repatriere.

„Repatrierea corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor străini nu ține de competența Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. De regulă, rudele defunctului apelează la o companie funerară specializată în repatrierea corpurilor persoanelor decedate, care îi ajută să efectueze toate procedurile legale necesare. Din informațiile cunoscute, rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare”, a declarat reprezentantul MAEIE.

Ofițerul de presă a mai adăugat că rudele atacatorului vor fi ajutate de diaspora tadjikă de la Chișinău, care s fi mobilizat pentru demararea procedurilor de repatriere a cadavrului acestuia. 

Așurov a decedat luni, 3 iulie, la spital, după patru zile de la atac. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău