Atacatorul înarmat care i-a ucis fiul unei judecătoare din SUA era un procesoman anti-feminist

  • 21 Iulie 2020 09:37
Atacatorul înarmat care i-a ucis fiul unei judecătoare din SUA era un procesoman anti-feminist

Roy Den Hollander s-a costumat în șofer-curier de la firma FedEx și a sunat la ușa locuinței judecătoarei Esther Salas din New Brunswick, statul New Jersey. El l-a împușcat mortal pe cel care i-a deschis - Daniel Anderl, student în vârstă de 20 de ani, fiul magistratei. Soțul acesteia, avocatul Mark Anderl, fost procuror, a fost și el rănit. Salas a scăpat nevătămată., scrie Agerpres.

Hollander, în vârstă de 72 de ani, s-a sinucis ulterior prin împușcare, în apropiere de Liberty, în statul New York. El atrăsese atenția presei din 2007 pentru procesele intentate în numele 'drepturilor bărbaților' - printre altele, împotriva organizării de seri exclusiv pentru cliente în cluburi pentru femei, sau Universității Columbia, pentru programul de studii feministe. În interviuri, el își proclama deschis misoginia.

'Dacă mă dau la o tânără într-un club - și nu la o femeie mai matură, fiindcă acestea nu arată la fel de bine - iar ea știe ce vârstă am, nu pot exploata capacitatea ei infinită de a se iluziona că sunt mai tânăr', explica el în 2013 publicației New York Daily News de ce nu spune câți ani are.

În același an, el declara: 'încep să cred că e vremea pentru dreptate făcută de justițiari - pentru nesupunere civică' și amenința că ar putea 'face figura cu Carrie Nation' la cluburile pentru femei. Carrie Nation, decedată în 1911, a fost o militantă radicală pentru interzicerea consumului de alcool, care ataca și distrugea barurile cu o secure.

Hollander avea și un site de internet în care vitupera împotriva 'feminazismului'; el publicase acolo o diatribă la adresa unei rusoaice cu care se căsătorise în 2000. Ulterior, el a dat-o în judecată susținând că aceasta s-a angajat la un club de striptease și că s-a folosit de el doar pentru a obține cetățenia americană.

În ianuarie, bărbatul anunțase un nou proces, intentat unui spital din New York unde fusese tratat pentru cancer cu metastaze. Comunicatul de presă prin care făcea cunoscut demersul se intitula 'Cum nu trebuie tratat un om pe moarte' și afirma: 'Vor să lupte, foarte bine.Voi lupta cu ei până la ultimul dolar, ultima suflare și, dacă există ceva după moarte, o eternitate. Trebuia să dea dovadă de ceva mai mult respect pentru un om pe moarte'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău