Atacatorul din Bruxelles a fost prins / Abdesalem Lassoued este la terapie intensivă după ce a fost împușcat de poliția belgiană

  • 17 Octombrie 2023 10:50
Atacatorul din Bruxelles a fost prins / Abdesalem Lassoued este la terapie intensivă după ce a fost împușcat de poliția belgiană

Bărbatul suspectat de uciderea a doi suedezi într-un atac comis luni seara, 16 octombrie, la Bruxelles a fost prins marți dimineață în capitala belgiană, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al parchetului federal. Arestarea a avut loc în comuna bruxelleză Schaerbeek, unde o clădire fusese percheziționată în cursul nopții. „Poliția a deschis focul", a subliniat purtătorul de cuvânt, Eric Van Duyse, scrie hotnews.ro.

Autoritățile au confirmat că bărbatul neutralizat de poliție marți dimineață este Abdesalem Lassoued, suspectul în atacul terorist de luni seară. Bărbatul se află în prezent la terapie intensivă, confirmă ministrul-președinte al regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort.

Presupusul atacator a fost împușcat într-o cafenea din Schaerbeek, anunțase marți dimineață presa belgiană.

Două persoane au fost ucise și o alta rănită într-un atac armat comis luni seară la Bruxelles. Autoritățile au ridicat starea de alertă de securitate a capitalei la cel mai înalt nivel, cu o prezență sporită a poliției, în special pentru persoanele și instituțiile suedeze, și a avertizat populația să fie foarte vigilentă și să evite călătoriile inutile.

„Aseară, trei persoane au plecat la ceea ce trebuia să fie o minunată petrecere de fotbal. Doi dintre ei și-au pierdut viața într-un atac terorist brutal", a declarat De Croo într-o conferință de presă.

„Autorul atacului a vizat în mod special suporterii suedezi care se aflau la Bruxelles pentru a asista la un meci de fotbal al Diavolilor Roșii. Doi compatrioți suedezi au decedat. O a treia persoană se recuperează din cauza rănilor grave", a spus de Croo.

Belgia a primit luni seară vizita Suediei într-un meci de calificare la Euro 2024. Meciul a fost suspendat la pauză.

Un bărbat, care s-a identificat ca fiind membru al Statului Islamic, a revendicat atacul într-o înregistrare video postată online.

Ministrul belgian al justiției, Vincent Van Quickenborne, a declarat că suspectul este un tunisian în vârstă de 45 de ani care a cerut azil în Belgia în noiembrie 2019 și era cunoscut de poliție pentru trafic de persoane și ședere ilegală în Belgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău