Atacatorul de la Luvru a început să discute cu anchetatorii, după ce anterior a refuzat acest lucru

  • 07 Februarie 2017 14:39
Atacatorul de la Luvru a început să discute cu anchetatorii, după ce anterior a refuzat acest lucru

Suspectul arestat de poliția franceză pentru că a atacat soldații în apropiere de intrarea la muzeul Luvru, din Paris, vineri, a început să discute cu anchetatorii, după ce, inițial, a refuzat acest lucru, a declarat marți o sursă judiciară citată de Reuters.

„În cursul celei de a treia audieri, ieri (luni – n.r.), suspectul a acceptat să înceapă să discute cu anchetatorii, spunându-și identitatea și expunând prima sa versiune a faptelor”, a spus sursa într-un SMS transmis agenției.

Îngrijit la Spitalul european Georges-Pompidou pentru răni grave la abdomen, după ce a fost atins de gloanțe trase de militari ca răspuns la atac, starea suspectului identificat în presă drept Abdallah El-Hamahmy, un egiptean în vârstă de 29 de ani, s-a ameliorat în mod clar sâmbătă. Corpul medical a considerat că poate fi audiat.

Plasarea sa în arest preventiv sâmbătă, la ora locală 18.45 (19.45, ora României), poate dura 96 de ore, termenul prevăzut în cazuri de terorism.

Vineri, către ora locală 9.50 (10.50, ora României), în galeria comercială Carusel de la Luvru, agresorul, cu câte o macetă în fiecare mână, a atacat o patrulă de militari strigând ”Allah Akbar”. Un prim militar a fost ușor rănit la scalp, iar un al doilea a încercat să-l respingă pe atacator fără să folosească arma, după care a tras în patru rânduri și l-a rănit grav.

Luvrul, cel mai vizitat muzeu din lume, a fost închis după agresiune, dar a fost redeschis sâmbătă. Acest atac trezește amintiri dureroase în Franța, unde o serie de atentate jihadiste s-au soldat cu 238 de morți în 2015 și 2016, și care trăiește în regimul excepțional al strării de urgență de 15 luni.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău