Atac sinucigaș la Kabul. Cel puțin șapte morți

  • 09 Martie 2018 13:23
Atac sinucigaș la Kabul. Cel puțin șapte morți

Un kamikaze a detonat vineri explozibilul avut asupra sa într-un cartier șiit din capitala afgană Kabul, omorând șapte persoane, au anunțat responsabili afgani, relatează AFP.

„În explozie au fost ucise șapte persoane și șapte au fost rănite”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, pe Facebook. Doi morți și 12 răniți au fost transportați la spitalele din capitală, a declarat Mohammad Ismail Kawoosi, din cadrul Ministerului Sănătății.

Un polițist a fost ucis în atacul survenit în apropierea unei adunări organizate pentru a marca 23 de ani de la moartea lui Abdul Ali Mazari, un lider al comunității șiite Hazara, omorât de talibani.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, în timp ce talibanii sunt supuși unei presiuni crescute pentru a începe negocieri de pace în urma unei oferte a guvernului afgan.

„Propunerea de negocieri se află pe masă”, a declarat joi Tadamichi Yamamoto, reprezentantul ONU în Afganistan, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, având ca obiectiv reînnoirea misiunii ONU în această țară afectată de război de aproape patru decenii.

Sursa: Agerpress

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău