Atac sinucigaș în Kuweit: Cel puțin 13 morți; Statul Islamic revendică atacul

  • 26 Iunie 2015 17:35
Atac sinucigaș în Kuweit: Cel puțin 13 morți; Statul Islamic revendică atacul

Cel puțin 13 persoane au fost ucise și alte opt rănite, vineri, într-un atac sinucigaș ce a vizat o moschee șiită musulmană din capitala Kuweitului, unde se aflau 2.000 de credincioși la slujba de vineri, relatează Reuters.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în timpul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică. El a afirmat că atentatul a fost comis de un bărbat kamikaze.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare, dar care nu a putut fi verificată imediat. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost 'un templu al opozanților' - un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii șiiți.

În fotografiile și înregistrările video făcute de martori la locul atentatului, la moscheea al-Sadiq din capitala Kuweitului, apar bărbați îmbrăcați în veșminte albe acoperite de pete de sânge.

Kuweitul, cu o populație de musulmani șiiți și suniți, a avut o perioadă de relativă securitate și stabilitate, în pofida situației politice turbulente. Șiiți reprezintă aproximativ 30% din populația țării. Emirul Kuweitului, Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, s-a deplasat la locul exploziei, potrivit martorilor și fotografiilor apărute pe rețele de socializare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău