Atac rusesc la granița cu România. Locuitorii din Tulcea și Constanța au primit mesaj RO-Alert: Pot cădea obiecte din spațiul aerian

  • 08 Septembrie 09:02
Atac rusesc la granița cu România. Locuitorii din Tulcea și Constanța au primit mesaj RO-Alert: Pot cădea obiecte din spațiul aerian

Un mesaj RO-Alert a fost transmis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru locuitorii din județele Tulcea și Constanța, în care au fost avertizați că pot să cadă obiecte din spațiul aerian, în urma unui atac al rușilor asupra Ucrainei, în apropierea graniței cu România. Este pentru prima dată când un astfel de mesaj este trimis și în județul Constanța. Până acum au mai fost alertate doar județele Tulcea, Brăila și Galați.

„În această seară a fost transmis un mesaj RO-Alert pe teritoriul județelor Tulcea și Constanța după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, în proximitatea graniței cu România, scrie Digi24. Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

Ei au precizat că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României.

„Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federației și ruse asupra teritoriului ucrainean și ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național. Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112 în disteleceratul ISU Tulcea”, a precizat ISU Tulcea.

Mesajul a fost transmis și locuitorilor din municipiul Constanța.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată, 90 de minute”, este mesajul RO-Alert primit cu puțin timp înainte de ora 3 de locuitorii din municipiul Constanța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău