Atac masiv cu rachete rusești, în cel puțin cinci regiuni din Ucraina, anunță oficiali ucraineni

  • 13 Ianuarie 13:45
Atac masiv cu rachete rusești, în cel puțin cinci regiuni din Ucraina, anunță oficiali ucraineni

Ucraina a suferit un atac masiv cu rachete rusești în primele ore ale zilei de sâmbătă, au anunțat forțele sale aeriene, citate de Reuters, adăugând că Moscova a lansat unele dintre cele mai de temut rachete hipersonice ale sale, transmite Agerpres.

Apărarea antiaeriană a doborât rachete rusești în cel puțin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din aceste provincii.

Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii cu privire la atingerea unor ținte, iar oficialii au furnizat mult mai puține informații despre atac decât de obicei.

Forțele aeriene ucrainene au avertizat în timpul atacului că Rusia a lansat rachete Kinjal – poate cea mai dificilă de doborât rachetă convențională rusească, care zboară cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului.

Poliția din regiunea de nord Cernihov a postat o fotografie a unui crater mare provocat de o rachetă doborâtă.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private și clădiri nerezidențiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă”, a scris poliția, adăugând că un câine a fost ucis, dar nicio persoană rănită.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău