Atac „masiv” cu drone în mai multe regiuni din Rusia după valul de rachete lansat luni asupra Ucrainei

  • 09 Iulie 10:17
Atac „masiv” cu drone în mai multe regiuni din Rusia după valul de rachete lansat luni asupra Ucrainei

O persoană a fost ucisă, două substații electrice și un depozit petrolier au luat foc după ce Ucraina a lansat „zeci” de drone într-o serie de atacuri „masive” în mai multe regiuni ruse, au declarat marți oficiali ruși citați de Reuters, scrie Hotnews.ro.

Valul de drone ucrainene a venit după ce Rusia a lansat luni dimineață zeci de rachete asupra mai multor orașe din Ucraina, ucigând cel puțin 36 de civili și avariind semnificativ principalul spital de copii din Kiev, în cel mai grav atac aerian din ultimele luni. Luni, după atac, mai mulți oficiali ucraineni, inclusiv Zelenski și comandantul forțelor aeriene, au promis răzbunare.

Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 1220 soldați, 7 tancuri, 19 alte blindate de luptă, 49 de piese de artilerie, 62 diferite vehicule și 13 echipamente speciale.

China și Belarus au început luni exerciții militare comune, au informat ministerele apărării din cele două țări, desfășurând exercițiile la doar câțiva kilometri de granița cu Polonia, membră NATO, chiar înainte să înceapă summitul de la Washington al Alianței.

„Evenimentele care au loc în lume sunt alarmante, situația este neliniștitoare, prin urmare vom exersa noi forme și metode de îndeplinire a sarcinilor tactice”, a declarat generalul-maior Vadim Denisenko, șeful comandamentului de operațiuni speciale din Belarus într-o postare pe Telegram.

Exercițiile denumite Falcon Assault, vor dura până la 19 iulie și au loc pe un teren de antrenament din apropierea orașului Brest, a declarat ministerul belarus al apărării. Brest, în sud-vestul Belarusului, se află la granița cu Polonia. (Reuters)

Ministerul apărării de la Moscova a transmis că forțele sale antiaeriene au interceptat azi-noapte 38 de drone ucrainene deasupra mai multor regiuni rusești.

Potrivit contului de Telegram al ministerului rus al apărării, au fost distruse 3 drone în regiunea Belgorod, 7 în Kursk, 2 în Voronej, 21 în Rostov și 5 în Astrahan.

Aeroporturile Astrahan și Volgograd din Rusia au restricționat zborurile marți, după atacul unei drone ucrainene, au informat agențiile de presă ruse.

Citiți și:

Rachetele rusești au lovit unul din cele mai importante spitale de copii din Europa, aflat în Kiev

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Sun
20
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău