Atac masiv al armatei ucrainene asupra garnizoanei ruse din Insula Șerpilor

  • 22 Iunie 2022 11:57
Atac masiv al armatei ucrainene asupra garnizoanei ruse din Insula Șerpilor

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional SUD din Ucraina, Natalia Humeniuk, a declarat, miercuri, că forțele armate ucrainene au lansat o lovitură masivă asupra garnizoanei ruse din Insula Șerpilor.

Potrivit acesteia, operațiunea de înfrângere a unităților inamice de pe insulă continuă. "În ceea ce privește insula, a fost o lovitură masivă folosind diverse forțe, dar nu le dezvăluim pe toate, pentru că inamicul ne ascultă și ne citește. Această lovitură a cauzat anumite pierderi (inamicului - n.r.), observăm și înțelegem că au fost afectate atât personal militar, cât și echipamentele" - a precizat Humeniuk.

Potrivit acesteia, datorită atacului lansat de forțele ucrainene, un sistem rusesc de apărare antiaeriană Panțîr a fost avariat semnificativ și, posibil, chiar distrus, iar o stație radar, de asemenea, a fost avariată. "Inamicul are și alte pierderi, dar aceste informații sunt în curs de precizare. Operațiunea (de înfrângere a rușilor de pe Insula Șerpilor, n.r.) continuă și cred că vom raporta informații foarte curând" - a subliniat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional SUD din Ucraina.

Amintim că presa din Ucraina a scris, marți, că forțele ucrainene au lansat un atac masiv asupra trupelor ruse de pe Insula Șerpilor, lovind un sistem de rachete antiaeriene Panțîr S1, o stație radar și mai multe vehicule. Experții din grupul OSINT-88 au publicat, de asemenea, imagini din satelit care arată mai multe suprafețe arse pe teritoriul Insulei Șerpilor. 

Sursa: RBC/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău