Atac la Toronto: Suspectul Alek Minassian, găsit vinovat pentru crimă și tentativă de crimă

  • 04 Martie 2021 10:01
Atac la Toronto: Suspectul Alek Minassian, găsit vinovat pentru crimă și tentativă de crimă

Un tribunal canadian l-a găsit vinovat pe bărbatul care a comis în 2018 atacul cu furgonetă de la Toronto, soldat cu 10 morți și numeroși răniți, instanța respingând argumentul avocaților conform căruia tulburări din spectrul autist nu îl fac pe acuzat responsabil penal pentru acțiunile sale, transmite joi dpa, preluat de Agerpres.

Alek Minassian (28 de ani) a fost declarat vinovat pentru zece acuzații de crimă de gradul I și 16 acuzații de tentativă de crimă în legătură cu atacul din aprilie 2018 de la Toronto.

Judecătoarea Anne Molloy a declarat că faptele violente comise de Minassian au fost un ''act al unei minți raționale'', adăugând că acuzatul ''a ales în mod liber opțiunea care este greșită moral, știind care ar fi consecințele pentru el însuși și pentru toți ceilalți''.
 

Foto: (c) WARREN TODA / EPA


La 23 aprilie 2018, Alex Minassian a intrat cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul orașului canadian Toronto, ucigând zece persoane și rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău