ATAC la Tokyo, în noaptea de Revelion. Un bărbat a intrat intenționat cu mașina în mulțimea care sărbătorea Anul Nou

  • 01 Ianuarie 2019 09:47
ATAC la Tokyo, în noaptea de Revelion. Un bărbat a intrat intenționat cu mașina în mulțimea care sărbătorea Anul Nou

Nouă persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce un bărbat a intrat deliberat cu mașina într-o mulțime care sărbătorea trecerea în Noul An pe o stradă din Tokyo, au anunțat marți poliția și media locale, relatează AFP.

Un japonez de 21 de ani, Kazuhiro Kusakabe, a pornit mașina cu "intenția de a ucide" pe strada Takeshita, în cartierul Harajuku, la ora locală 00.10, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Potrivit televiziunii NHK, Kusakabe a declarat poliției că a acționat "ca represalii la pedeapsa cu moartea" fără a furniza mai multe detalii.

Un student a fost grav rănit și a fost transportat la un spital unde a fost operat, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru AFP.

Kusakabe a fost arestat pentru tentativă de crimă, a anunțat poliția.

Potrivit media nipone, Kusakabe a lovit în total nouă persoane pe strada Takeshita, care era în acel moment închisă pentru automobile, fiind plină de oameni adunați pentru a sărbători venirea Noului An.

Pe strada Takeshita se află numeroase magazine, fiind considerată un centru al tineretului și al modei în Japonia. Ea atrage zilnic zeci de mii de turiști internaționali, potrivit AFP.

Sursa: Agerpres, Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău