Atac în Istanbul: Premierul comunică bilanțul victimelor

  • 29 Iunie 2016 08:32
Atac în Istanbul: Premierul comunică bilanțul victimelor

Premierul Turciei a comunicat că bilanțul victimelor, în urma atacului terorist de la aeroportul Ataturk, din orașul turc Istanbul a urcat la cel puțin 36 de morți și 147 de răniți, după ce atacatori sinucigași au lovit unul dintre cele mai bine păzite și mai aglomerate aeroporturi din lume. Au fost trei atacatori, toți echipați cu dispozitive explozibile sincigașe. Două dintre…

Premierul Turciei a comunicat că bilanțul victimelor, în urma atacului terorist de la aeroportul Ataturk, din orașul turc Istanbul a urcat la cel puțin 36 de morți și 147 de răniți, după ce atacatori sinucigași au lovit unul dintre cele mai bine păzite și mai aglomerate aeroporturi din lume. Au fost trei atacatori, toți echipați cu dispozitive explozibile sincigașe. Două dintre atacuri s-au produs în zona sălii de Sosiri Internaționale, iar al treilea atac pare să fi avut loc într-o parcare a aeroportului.

Toți cei trei atacatori sinucigași de la Aeroportul Ataturk din Istanbul au deschis focul înainte de a-și detona vestele explozive, a declarat premierul turc, Binali Yildirim. E a precizat că printre cele 36 de persoane care și-au pierdut viața este posibil să se numere și cetățeni străini. Evaluările de până acum indică o responsabilitate a grupării extremiste Stat Islamic, a mai spus premierul turc.

Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că încearcă să stabilească dacă printre victime sunt și cetățeni ai Republicii Moldova pentru a le acorda asistența necesară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Nori împrăștiați
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
13
Wed
14
Thu
16
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău