Atac dublu rusesc asupra unui spital plin de pacienți, în Sumî. Pierderi masive pentru armata Moscovei pe front

  • 28 Septembrie 15:25
Atac dublu rusesc asupra unui spital plin de pacienți, în Sumî. Pierderi masive pentru armata Moscovei pe front

Forțele ruse au lovit centrul medical din Sumî, apoi au lovit din nou în timp ce clădirea era evacuată, ucigând în total șapte persoane, au declarat oficialii ucraineni, informează Reuters.

Mass-media ucrainene au relatat că, la momentul atacurilor, în spital se aflau 86 de pacienți și 38 de membri ai personalului medical, scrie Hotnews.ro.

„Primul atac a ucis o persoană și a deteriorat tavanele mai multor etaje ale spitalului. A început evacuarea pacienților și a personalului”, a declarat ministrul de interne Ihor Klimenko pe Telegram.

În timp ce oamenii erau evacuați, rușii au lovit din nou, ucigând alte cinci persoane, a spus el.

Administrația regională Sumî a declarat ulterior că șapte persoane au fost ucise și 12 rănite.

Klimenko nu a precizat ce arme au fost folosite în atacurile de sâmbătă, dar administrația regională a declarat că atacul a fost efectuat de drone.

Atacurile asupra orașului Sumî și a regiunii Sumy au devenit mult mai frecvente de când forțele ucrainene au lansat o operațiune în regiunea rusă Kursk în august și au capturat zeci de așezări.

Orașul Sumy este situat la doar 32 km de granița cu Rusia, iar forțele ruse au atacat regiunea și orașul cu drone și bombe ghidate.

Pe de altă parte, forțele ruse au suferit de 650.640 de pierderi de la începutul războiului în Ucraina, estimează armata ucraineană.

Acest număr include 1.470 de morți sau răniți în ultimele 24 de ore, conform Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău