Atac cu drone asupra Odesei: Trei persoane au murit

  • 23 Februarie 10:13
Atac cu drone asupra Odesei: Trei persoane au murit

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat vineri armata ucraineană și guvernatorul regional Oleh Kiper, transmite Agerpres, preluat de MOLDPRES.

Armata a declarat că Rusia a lansat 31 de drone asupra Ucrainei în cursul nopții trecute, iar apărarea antiaeriană a distrus 23 dintre ele.

Într-o postare pe Telegram, Forțele de apărare ale armatei ucrainene Sud (Pivdeni) au indicat că au interceptat nouă drone, dar una a lovit o zonă din apropierea portului, provocând un incendiu.

Pompierii au recuperat un cadavru și au declarat că este posibil ca sub dărâmături să se afle și alte persoane, în timp ce echipele de intervenție se luptau să stingă incendiul. O femeie agent de securitate a fost salvată nevătămată dintr-o clădire, se precizează în postare.

„Cadavrele a încă două persoane au fost găsite sub dărâmături”, a declarat Kiper, guvernatorul regional, pe Telegram. „În total, trei persoane au murit în urma atacului inamic”, potrivit acestuia.

Armata a precizat că în atac au fost folosite și rachete, dar acestea nu au reușit să atingă nicio țintă. Imaginile postate de armată arată clădiri puternic avariate în zonă și echipe de salvare care își croiesc drum printre dărâmături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău