Atac cu cuțit în Marea Britanie, calificat drept „terorist”

  • 21 Iunie 2020 16:04
Atac cu cuțit în Marea Britanie, calificat drept „terorist”

Poliția britanică a anunțat - duminică - că consideră de acum "terorist" atacul cu cuțit, soldat cu trei morți și trei grav răniți sâmbătă seara într-un parc din Reading, orășel situat la aproximativ 65 km vest de Londra, potrivit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Un suspect în vârstă de 25 de ani și care este rezident în acest oraș cu 200.000 de locuitori, a fost reținut și plasat în arest preventiv la puțin timp după comiterea faptelor

"Poliția antiteroristă poate confirma în prezent" că faptele, survenite într-un parc al orașului, "au fost declarate ca fiind de natură teroristă", potrivit unui comunicat al poliției locale.

O sursă din domeniul securității a declarat pentru Reuters că bărbatul, plasat în arest preventiv, este un libian.

Inițial, poliția și guvernul au declarat că incidentul survenit sâmbătă seara la Forbury Gardens nu părea să fie de natură teroristă, dar au afirmat că anchetatorii mențin și aceasta ipoteză, între altele.

Premierul Boris Johnson a transmis sâmbătă seara "gândurile sale tuturor celor care au fost afectați de înspăimântătoarele evenimente din Reading", într-un tweet în care a mulțumit serviciilor de urgență.

Șeful guvernului a ținut duminică dimineață o reuniune cu responsabili din domeniul securității, precum și cu mai mulți miniștri la sediul din Downing Street și a fost informat despre progresul anchetei, potrivit unui purtător de cuvânt.

Ministrul de interne Priti Patel și-a exprimat "profunda îngrijorare" sâmbătă seara, tot pe Twitter.

Este un "eveniment șocant", a declarat duminică dimineață pe canalul Sky News ministrul sănătății Matt Hancock.

Martori citați de agenția de presă britanică PA au relatat că un bărbat atacase mai multe grupuri reunite în parcul respectiv.

Poliția i-a invitat pe internauți să nu distribuie imagini cu scena care au circulat pe rețelele de socializare, ci mai degrabă să le trimită anchetatorilor.

Faptele s-au produs în apropierea locului în care mai devreme în cursul zile s-a desfășurat o manifestație antirasistă "Black livers matter", dar organizatorii, la fel ca poliția apreciază că nu există nicio legătură între incident și aceasta. Faptele s-au produs la trei ore după eveniment, potrivit poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău