Atac armat pe o plajă din Mexic | Trei persoane au murit

  • 07 August 2017 08:44
Atac armat pe o plajă din Mexic | Trei persoane au murit

Autoritățile mexicane au anunțat că trei persoane și-au pierdut viața, în vreme ce alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mai mulți atacatori înarmați au luat cu asalt o plajă populară din regiunea nord-vestică Baja California Sur, scrie News.ro.

Autoritățile locale nu au confirmat identitatea celor trei bărbați uciși. De asemenea, anchetatorii urmează să tabilească dacă este vorba de o posibilă reglare de conturi între cartelurile rivale din Mexic.

Nicio persoană nu a fost arestată în urma incidentului armat, care a generat panică printre turiștii din Baja California Sur.

„Am auzit focuri de armă și am alergat spre un loc sigur. Erau focuri de armă automată”, a declarat un turist de pe plaja San Jose del Cabo,

Cele două persoane rănite, un bărbat și o femeie, au fost transportate la un spital din nord-vestul Mexicului.

În ultimele luni, autoritățile mexicane s-au confruntat cu o creștere îngrijorătoare a violențelor. O groapă comună cu 14 cadavre - dintre care unsprezece bărbați și trei femei - a fost descoperită în regiunea montană Valparaiso din Zacates. O parte dintre cadavre erau deja ciopârțite, iar autoritățile se tem că vor descoperi mai multe victime în groapa comună din Valparaiso.

Experții susțin că ultimele violențe ar fi alimentate de arestarea liderilor celor mai importante carteluri mexicane, ceea ce a determinat o renunțare la traficul de droguri în favoarea unor alte infracțiuni, precum răpire sau tâlhărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău