Atac armat la metroul din New York. 13 răniți, atacatorul a fugit

  • 12 Aprilie 2022 17:30
Atac armat la metroul din New York. 13 răniți, atacatorul a fugit

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn, New York, marți, la fața locului fiind găsite și „mai multe dispozitive explozive nedetonate”, a anunțat Departamentul de Pompieri din New York, poitrivit CNN.

Departamentul de Pompieri a spus că 13 persoane au fost transportate la spitalele din zonă, scrie DIGI24.

Pompierii au fost chemați la stația de metrou 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn pentru o degajare de fum, în jurul orei locale 8:30. Acolo, mai multe persoane au fost găsite împușcate și mai multe dispozitive explozive au fost descoperite.

În imaginile apărute pe rețelele sociale poate fi observat momentul în care garnitura de metrou ajunge în stație. Zeci de oameni înspăimântați ies din metrou, unii dintre ei răniți. 

Potrivit unui înalt oficial al poliției, o investigație preliminară arată că cinci persoane au fost împușcate și un dispozitiv, posibil grenadă de fum, a fost detonat în stație. O a doua sursă a mai spus că o persoană este în stare critică.

Potrivit unui raport preliminar, un bărbat care purta o mască de gaz și o vestă portocalie a fugit de la fața locului.

NYPD a postat pe Twitter un anunț prin care le recomandă oamenilor să evite zona.

Autoritatea Metropolitană de Tranzit, care operează metrourile, spune că investighează și incidentul și că trenurile D, N și R au loc în ambele sensuri în Brooklyn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău