Atac armat la Istanbul, într-o biserică catolică în timpul slujbei de duminică

  • 28 Ianuarie 14:10
Atac armat la Istanbul, într-o biserică catolică în timpul slujbei de duminică

Cel puțin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraș ca populație din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autoritățile turce, transmit EFE și AFP conform Agerpres.

Doi atacatori mascați au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunțat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunțat ministrul pe rețelele sociale.

„Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă și, din păcate, și-a pierdut viața”, a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. „A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reține pe atacatori. Condamnăm energic acest act laș”, a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măști de schi și au deschis focul asupra enoriașilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împușcat-o în cap, după care au fugit.

Cu toate că postul T24 a relatat că au existat și răniți, autoritățile nu au confirmat informația.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău