Atac armat în plină zi la Stockholm. Un adolescent a fost ucis și trei persoane rănite

  • 11 Iunie 2023 15:45
Atac armat în plină zi la Stockholm. Un adolescent a fost ucis și trei persoane rănite

Un adolescent de 15 ani a fost ucis și trei persoane au fost rănite în urma unui incident cu arme de foc în plină zi, sâmbătă, la Stockholm.

Potrivit poliției, citată de AFP, circumstanțele atacului urmează să fie clarificate. La o oră după incidente, doi bărbați au fost arestați, după o urmărire organizată de poliție în sudul capitalei Suediei, scrie spotmedia.ro.

Împușcăturile au avut loc sâmbătă, în apropierea unei piețe din sudul orașului, la scurt timp după ora 18:00 (16:00 GMT). Ajunsă la fața locului, poliția a descoperit două persoane cu răni cauzate de arme de foc. Alte două persoane erau în apropiere, dintre care una a cedat din cauza rănilor. Cei trei răniți au fost transportați la spital.
 
"Persoana care a murit pe loc este un băiat de 15 ani", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției din Stockholm, Towe Hagg, adăugând că circumstanțele incidentului nu au fost elucidate.

Cele trei persoane rănite sunt un băiat de 15 ani și un bărbat de 45 și o femeie de 65 de ani, conform poliției.

Cu o zi înainte, vineri, alte trei persoane au fost împușcate și rănite în incidente separate în zona Stockholm.

În ultimii ani, Suedia s-a străduit să stăpânească un val de incidente cu arme de foc și atentate cu bombă puse pe seama bandelor care își reglează conturile din cauza traficului de droguri.

În Suedia s-au înregistrat 391 de incidente cu arme de foc în 2022, dintre care 62 fatale, față de 45 în 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău